Turvassa kotona -palvelu

Fiscalin Turvassa Kotona -palvelun avulla omainen, tai muu tukihenkilö voi seurata etänä yksin asuvan henkilön toimintakykyä.

Mietityttääkö, onko yksin asuva läheisesi poistunut kotoa ”liian” pitkäksi aikaa? Onko päivä lähtenyt käyntiin normaalisti, liikutaanko asunnossa tavalliseen tapaan?

Turvassa Kotona -palvelun avulla esimerkiksi muualla asuva omainen voi seurata etänä yksin asuvan henkilön toimintakykyä. Nykyteknologian avulla kotiin asennettavilla langattomilla liiketunnistimilla luodaan toimintaympäristö, joka seuraa asukkaan päivittäistä liikkumista. Mikäli jotain tavanomaisesta poikkeavaa on tapahtunut, järjestelmä antaa informaation (sähköpostiviestinä tai tekstiviestinä puhelimeen) asiakkaan ennalta määräämälle henkilölle, jolloin tämä tietää ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Asuntoon asennettavat pienet, huomaamattomat laitteet suorittavat seurantaa, joten esimerkiksi erillisistä rannekkeista ei tarvitse huolehtia. Laitteet reagoivat ainoastaan liikkeeseen. Laitteet eivät siis kuvaa eivätkä lähetä henkilötietoja, joten sitäkään ei tarvitse pelätä.

Yksin kotona
– turvallisin mielin?

Omassa kodissa asuminen on ihan parasta meille kaikille, vaikka ikää tulee ja voimat vähenevät. Kotona puuhasteleminen edistää myös toimintakyvyn säilymistä mahdollisimman pitkään. Yksin asumisen täytyy kuitenkin tuntua turvalliselta.

Turvassa Kotona -peruspaketti

Turvassa Kotona -peruspakettiin kuuluu selainkäyttöisen palvelun lisäksi

  • yksi (1) ohjainyksikkö,
  • kaksi (2) liiketunnistinta ja
  • yksi (1) ovitunnistin.

Tunnistimia voidaan asentaa enemmän joko varsinaisen asennuksen yhteydessä tai jälkeenpäin. Asennamme laitteet asiakkaan luokse siten, ettei niistä käy ilmi henkilö- ja/tai osoitetietoja.

Aloitusmaksu on 199 € ja palvelun kuukausimaksu 49 €.
Kuukausihintaan sisältyy yksi käyttäjä. Hinta sisältää asennuksen, asennuksen purkamisen, mahdolliset huoltokäynnit sopimusaikana sekä laitetakuun ja teknisen tuen. Hinta ei sisällä asiakkaan tai muun, toimittajasta riippumattomasta syystä aiheutuneen ongelman korjaamista. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden kuukauden irtisanomisajalla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Turvassa kotona peruspaketti

Tyyne-mummun tarina

Minulla on ikää jo 85-vuotta, mutta silti tuntuu, että pärjään vielä kotona eikä ole tarvetta lähteä muiden hoidettavaksi lähivuosina. Kyllähän sitä haluaa kotona olla niin pitkään kuin mahdollista. Toki huolettaa, että mitä jos joskus sattuu jotain? Jos vaikka kompastuisin enkä pääsisi ominavuin ylös. Maila-tytär kyllä soittelee usein, mutta jos en pääsisikään puhelimeen…

Olen miettinyt, että miten Maila voisi varmistua, että minulla on kotona kaikki hyvin ja vaikka seurata, että liikun joka päivä, enkä makaa siellä lattialla avuttomana. Sitten yhtenä päivänä kerhossa minulle kerrottiin Turvassa kotona -palvelusta. Sain kuulla, että tämä palveluhan on juuri sellainen ratkaisu, jota tarvitsen.

Halusin tietää lisää, koska nämä nykypäivän netti- ja tietokonejutut hermostuttavat minua, kun en niistä oikein ymmärrä. Sain Fiscalin puhelinnumeron ja pirautin Minnalle heti seuraavana päivänä. Sovittiin, että hän ajelee tänne minun luokse kertomaan tästä palvelusta tarkemmin. Minna kertoi senioriväestön auttamisen olevan lähellä sydäntään ja siitä kuulemma onkin syntynyt ajatus tälle palvelulle, jota kutsutaan Turvassa Kotona -tuotteeksi. 

Kaikki alkaa ensin tämmöisellä juttutuokiolla, jossa käydään läpi yhdessä, mitkä ovat niitä hankaluuksia tässä yksin kotona pärjäämisessä ja mihin sitä apua toivoisi. Minun tilanteessa päädyttiin ratkaisuun, että Minna tulee asentamaan minulle kotiin muutaman esineen, joita kuulemma sanotaan tunnistimiksi. Ne laitetaan paikkoihin, joissa yleensä talossa liikun, eli yksi pirttiin ja toinen kamariin. Minna korosti sitä, että nämä eivät ole kameroita, eikä kukaan voi ikinä niiden kautta minua nähdä, eikä kukaan saa käsiinsä henkilökohtaisia tietojani. Nämä tunnistimet seuraavat vain sitä, onko pirtissä liikuttu ja kirjaavat sen ylös, ajan ja päivämäärän kanssa. 

Nyt Maila voi kotonaan Helsingissä seurata, että liikuskelenko kotona normaalisti. Esimerkiksi aamuisin hän näkee, että siellähän se mumma on herännyt ja alkanut aamutoimille. Jos taas liikettä ei ole havaittu, niin Mailalle menee siitä ilmoitus matkapuhelimeen. Sitten jos en vastaa puhelimeen, hän soittaa naapurin Eskolle, joka tulee tarkistamaan tilanteen.