Henkilöesittelyssä Mika

Fiscalin tiimin esittely pintaa syvemmältä.

Kuka

Mika Kumpulainen, 60, perheen isä

Miksi ja milloin

Elektroniikka kiinnosti jo aivan pikku pojasta lähtien. Kuitenkin tälle alalle lähdin vasta aikuisiällä ja kouluttauduin radio- ja tv-asentajaksi 80-luvulla. Korjaus- ja huoltotöihin tarvittiin sähkötarkastuskeskuksen myöntämä urakointilupa, jossa vaatimuksena oli lisäksi kahden vuoden työkokemus alalta. Sain työpaikan oululaisesta radio- ja tv-huollosta. Siellä toimenkuvaan kuului radioiden ja televisioiden korjaustoiminta. 

LA-, NMT- ja suljettujen verkkojen radiopuhelimet tulivat myös osaksi huolto- ja korjaustoimintaa. Kotitietokoneet yleistyivät ja myös näitä alkoi näkyä huollossa. Hyvin nopeasti aikaisempi ajatus perustaa oma radio- ja tv-huolto muuttuikin ajatukseen perustaa oma tietokonehuolto. Lopulta tuo tietokonehuoltoverkosto oli maan kattava aina Helsingistä Rovaniemelle, työllistäen lopulta lähes 20 henkilöä. 

Ohjelmointityö kiinnosti jo alusta alkaen, mutta leipätyö oli tuolloin huolto- ja korjaustöissä. Yli 30 vuoden yrittäjäuralla onkin tullut korjattua aika monet tietokoneet, monitorit ja muut härpäkkeet. 

Hiljalleen alkoi kuitenkin tuntua siltä, että huoltomiehen päivät ovat luetut, koska korjaustoiminnassa mentiin siihen, että kuka tahansa pystyi korjaamaan koneen – tarvittiin vain ruuvimeisseli ja uudet piirikortit. 

Työn haasteellisuus ja samalla palkitsevuus katosivat, kun enää ei tarvinnut päätellä, mikä komponentti piirilevystä oli rikki ja miten kyseinen kone saatiin jälleen toimivaksi yksittäisiä komponentteja vaihtamalla. 

Haasteita piti löytää muualta. Vuosien kuluessa uppouduin koko ajan enemmän ohjelmointityöhön, jota olen tehnyt tähän päivään asti ja joka on minulle ”se juttu”. Useita sovelluksia olen kehittänyt ja nyt viimeisin kehittämäni ohjelmisto Fiscal Info TV on jo 14-vuotias.

Vaiheet ja koulutus

  • Radio- ja tv-asentaja 1984
  • Yrittäjä 1988 alkaen
  • Ohjelmatuotanto Fiscal Oy perustettu toukokuussa 1998

Perhe ja harrastukset

  • Asun vaimoni kanssa maaseudun rauhassa Utajärvellä. Ympärillä on valtavasti mainiota ulkoilumaastoa ja minua liikuttaakin Veikko-koira päivittäin – satoi tai paistoi. 
  • Lisäksi harrastan penkkiurheilua, lukemista ja 3000:n palan palapelejä.

Nyt

  • Ajatukset siitä, mitä tekisin seuraavaksi, pyörivät päässä koko ajan. Useita pieniä juttuja on vireillä, mutta suurempi kokonaisuus vielä puuttuu, sillä täytyyhän tämän kaiken uuden liittyä jotenkin tietokoneisiin, elektroniikkaan ja ohjelmointiin. 
  • Pääpaino on edelleen Info TV -ohjelmiston kehittämisessä. Tärkeintä ovat tyytyväiset asiakkaat.

Mika

Lue lisää

digital signage fiscalinfotv helppokäyttöinen INFOTV suomalainen tiedottaminen viestintä taantuma arvot visio fiscalintiimi henkilöesittely info tv info tv -järjestelmä sisäinen tiedottaminen sisäinen viestintä digitalsignage fiscal info tv fiscal info TV -järjestelmä ohjelmistokehitys yrittäjät järjestelmäkehitys ohjelmointi turvassakotona ohjelmistoratkaisut brändinkirkastus hinnoittelu hinnat edullinen koekäyttö ilmainenkoekäyttö karitahanke oulunkaupunki ikäihmiset yhteistyö kaikki
22.5.2021

Mistä kaikki alkoi, osa 2

Mistä kaikki alkoi -blogin toisessa osassa palataan vuoteen 2010.
3.5.2021

Arvot ohjaavat toimintaa

Helppokäyttöisin Info TV -järjestelmä Suomessa. Luotettavuus, rehellisyys, asiakaslähtöisyys ja laadukkuus eivät ole toiminnassamme pelkkää sananhelinää, sillä arvot ohjaavat kaikkea Fiscalin toimintaa.
29.4.2021

Henkilöesittelyssä Marika

Marikan ensitaipaleet perheyrityksen parissa juontaa oman lapsuudenkodin keittiönpöydän ja postimerkkien liimailun ääreen.
← Edellinen Seuraava →